Ingrediënten (voor 2-3 personen):
- 1 kopje (ongekookte) snelkookrijst
- 1 blikje kidneybonen (afgespoeld en uitgelekt)
- 1 blikje mais (uitgelekt)
- 2-3 rookworsten of chorizo (in plakjes gesneden)
- 1 ui (in blokjes gesneden)
- 2 teentjes knoflook (fijngehakt)
- 1 rode paprika (in blokjes gesneden)
- 1 eetlepel olijfolie
- 1 theelepel paprikapoeder
- 1 theelepel komijnpoeder
- Zout en peper naar smaak
- Optioneel: geraspte kaas en een beetje verse peterselie
Bereiding:
- Verhit de olijfolie in een grote koekenpan of eenpanspan op middelhoog vuur.
- Voeg de ui en knoflook toe en bak tot ze glazig zijn.
- Voeg de plakjes worst toe en bak tot ze lichtbruin beginnen te worden.
- Voeg de paprika toe en bak 3-4 minuten tot deze zacht begint te worden.
- Voeg de paprikapoeder en komijnpoeder toe en roer goed door.
- Voeg de rijst, kidneybonen en mais toe aan de pan. Voeg 2 kopjes water toe (of volgens de instructies op de verpakking van de rijst).
- Breng aan de kook, zet het vuur lager en laat het geheel sudderen tot de rijst gaar is en al het water is opgenomen (ongeveer 10-15 minuten).
- Breng op smaak met zout en peper. Optioneel kun je het gerecht garneren met geraspte kaas en verse peterselie.
Serveertip: Dit gerecht kun je direct uit de pan eten, wat ideaal is voor de camping. Serveer het met wat brood of een eenvoudige salade voor een complete maaltijd.
Eet smakelijk!