Eenpansgerecht met Rijst, Bonen en Worst

Ingrediënten (voor 2-3 personen):

  • 1 kopje (ongekookte) snelkookrijst
  • 1 blikje kidneybonen (afgespoeld en uitgelekt)
  • 1 blikje mais (uitgelekt)
  • 2-3 rookworsten of chorizo (in plakjes gesneden)
  • 1 ui (in blokjes gesneden)
  • 2 teentjes knoflook (fijngehakt)
  • 1 rode paprika (in blokjes gesneden)
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 1 theelepel paprikapoeder
  • 1 theelepel komijnpoeder
  • Zout en peper naar smaak
  • Optioneel: geraspte kaas en een beetje verse peterselie

Bereiding:

  1. Verhit de olijfolie in een grote koekenpan of eenpanspan op middelhoog vuur.
  2. Voeg de ui en knoflook toe en bak tot ze glazig zijn.
  3. Voeg de plakjes worst toe en bak tot ze lichtbruin beginnen te worden.
  4. Voeg de paprika toe en bak 3-4 minuten tot deze zacht begint te worden.
  5. Voeg de paprikapoeder en komijnpoeder toe en roer goed door.
  6. Voeg de rijst, kidneybonen en mais toe aan de pan. Voeg 2 kopjes water toe (of volgens de instructies op de verpakking van de rijst).
  7. Breng aan de kook, zet het vuur lager en laat het geheel sudderen tot de rijst gaar is en al het water is opgenomen (ongeveer 10-15 minuten).
  8. Breng op smaak met zout en peper. Optioneel kun je het gerecht garneren met geraspte kaas en verse peterselie.

Serveertip: Dit gerecht kun je direct uit de pan eten, wat ideaal is voor de camping. Serveer het met wat brood of een eenvoudige salade voor een complete maaltijd.

Eet smakelijk!

Loading

Related Post