Kip met geroosterde groenten en quinoa

Ingrediënten:

  • 2 kipfilets
  • 1 courgette
  • 1 rode paprika
  • 1 gele paprika
  • 1 rode ui
  • 200 g cherrytomaten
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 kopje quinoa
  • 2 kopjes kippenbouillon (of water)
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 theelepel gedroogde oregano
  • 1 theelepel gedroogde tijm
  • 1 theelepel paprikapoeder
  • Zout en peper naar smaak
  • Verse peterselie voor garnering (optioneel)

Bereidingswijze:

  1. Voorbereiden van de quinoa:
    • Spoel de quinoa af onder koud water.
    • Breng de kippenbouillon (of water) aan de kook in een pan.
    • Voeg de quinoa toe en zet het vuur laag. Laat 15 minuten zachtjes koken tot de quinoa gaar is en het vocht is opgenomen.
    • Haal van het vuur en laat nog 5 minuten staan. Roer de quinoa daarna los met een vork.
  2. Groenten roosteren:
    • Verwarm de oven voor op 200°C.
    • Snijd de courgette, paprika’s en rode ui in stukjes. Halveer de cherrytomaten.
    • Leg de groenten op een bakplaat en besprenkel met olijfolie. Voeg zout, peper, oregano, tijm en paprikapoeder toe.
    • Plet de knoflookteentjes met de zijkant van een mes en voeg ze toe aan de groenten.
    • Rooster de groenten in de oven gedurende 20-25 minuten, tot ze goudbruin en zacht zijn. Schep halverwege om voor een gelijkmatige garing.
  3. Kip bereiden:
    • Terwijl de groenten in de oven staan, verhit een eetlepel olijfolie in een koekenpan op middelhoog vuur.
    • Breng de kipfilets op smaak met zout, peper en eventueel extra paprikapoeder.
    • Bak de kipfilets in de pan tot ze goudbruin en gaar zijn, ongeveer 5-7 minuten per kant, afhankelijk van de dikte.
  4. Serveren:
    • Schep de quinoa op borden.
    • Verdeel de geroosterde groenten over de quinoa.
    • Leg de kipfilets bovenop de groenten en quinoa.
    • Garneer eventueel met verse peterselie.

Eet smakelijk! Dit gerecht is niet alleen voedzaam en kleurrijk, maar ook gemakkelijk aan te passen aan jouw smaakvoorkeuren.

Loading

Related Post