Ingrediënten:
- 2 eetlepels olijfolie
- 4 kipfilets
- 1 ui, fijngehakt
- 2 teentjes knoflook, fijngehakt
- 1 rode paprika, in blokjes gesneden
- 1 gele paprika, in blokjes gesneden
- 1 courgette, in halve plakjes gesneden
- 1 kopje (ongeveer 200g) rijst
- 2 kopjes (ongeveer 480ml) kippenbouillon
- 1 blik (400g) tomatenblokjes
- 1 theelepel paprikapoeder
- 1 theelepel gedroogde oregano
- Zout en peper naar smaak
- Verse peterselie, fijngehakt (voor garnering)
Instructies:
- Voorbereiding: Verzamel en bereid alle ingrediënten. Snijd de kipfilets in blokjes, hak de ui en knoflook fijn, en snijd de paprika’s en courgette in stukken.
- Verhit de olie: Verhit de olijfolie in een grote diepe pan op middelhoog vuur.
- Bak de kip: Voeg de kipblokjes toe en bak ze tot ze goudbruin zijn aan alle kanten. Haal de kip uit de pan en zet apart.
- Bak de groenten: Voeg de ui en knoflook toe aan de pan en bak tot ze zacht zijn. Voeg dan de paprika’s en courgette toe en bak gedurende 5-7 minuten, tot ze beginnen te zacht te worden.
- Voeg rijst en kruiden toe: Voeg de rijst, paprikapoeder, oregano, zout en peper toe aan de pan en roer goed door. Bak dit mengsel 1-2 minuten om de rijst een beetje te roosteren.
- Voeg bouillon en tomaten toe: Voeg de kippenbouillon en tomatenblokjes (inclusief het sap) toe aan de pan en roer goed door.
- Breng aan de kook en sudder: Breng het geheel aan de kook. Zet dan het vuur laag, dek de pan af en laat 20-25 minuten sudderen, of totdat de rijst gaar is en de vloeistof is opgenomen.
- Kip terug in de pan: Voeg de gebakken kipblokjes weer toe aan de pan en roer goed door. Laat alles nog een paar minuten doorwarmen.
- Serveren: Garneer met verse peterselie en serveer direct uit de pan.
Dit eenpansgerecht is niet alleen heerlijk en voedzaam, maar ook gemakkelijk te maken en perfect voor een drukke doordeweekse avond. Eet smakelijk!